Neplýtvejte ve výrobě
„Pouze 20% času je využíváno k tomu, abychom přidali hodnotu produktu anebo službě. 80% času plýtváme. Co s tím můžeme dělat? Jak naučit nejen sebe, ale i ostatní, vidět plýtvání? Jak plýtvání změřit, analyzovat a odstraňovat? Pokud se tohle vše chcete naučit, neváhejte se zúčastnit tohoto tréninku.“
Proč přijít?
- Dozvíte se jaké jsou druhy plýtvání
- Naučíte se je rozpoznat ve výrobě, logistice, administrativě i službách
- Vyzkoušíte si praktický nácvik pro trénink a mentoring „go to see“
- Pochopíte důležitost a smysl standardizace a vizualizace
- Dozvíte se, jak řešit individuální problémy při analýze a měření
Co získáte?
- Tištěné materiály
- Elektronické materiály
- Personalizované šablony
- Zkušenost s interaktivním vzděláváním
- Zkušenost s mentoringem
- Diskuzi se zkušenými lektory a kolegy
- Doporučení dalšího postupu, návazného projektu a navazujícího vzdělávání
Zaberte si své místo!
Kde se trénink koná?
Trénink rádi zrealizujeme v jiném městě, anebo přímo u zákazníka.
Trénujeme už od 3 osob (při vzdělávání dalších trenérů od 1 osoby).
Hodinový rozvrh
Harmonogram
- 8:45 - 9:00
- Registrace účastníků
- 9:00 - 9:30
- Úvod do plýtvání
- Proč nás zajímá plýtvání a jaké jsou jeho druhy
- 9:30 - 10:30
- Procesy v organizaci
- Definice procesů ve výrobě, logistice, administrativě i službách.
- 10:30 - 10:45
- Pauza na kávu
- 10:45 - 12:00
- Měření procesů
- Způsoby měření procesů a jejich nácvik.
- 12:00 - 13:00
- Společný oběd
- 13:00 - 15:00
- Analýza procesů
- Identifikace typů činností, hledání klíčové příčiny problémů a detailní analýza.
- 15:00 - 15:15
- Pauza na kávu
- 15:15 - 16:00
- Zlepšování a komunikace
- Přístupy ke zlepšování a eliminaci plýtvání. Komunikace v rámci řízení změn a kontinuálního zlepšování. Smysl a kultura organizace.
- 16:00 - 16:30
- Definice projektů
- Definování dalšího postupu, řešení konkrétních problémů v individuálních procesech a organizacích účastníků.
- 16:30 - 17:00
- Závěrečná diskuze, ukončení tréninku